[R. Sporting 3-2 Xixón F.F.] El Xixón roza la proeza

Real Sporting - Gijón Femenino

Un gol postreru del Sporting impide que’l Xixón Femenín puntúe en Mareo.

Real Sporting - Xixón Femenín
Partíu mui disputáu el del prau 3 de Mareo | Semeya Menchu Vigil

Alcuentru duru el que teníen les pupiles de Luengo esta xornada. Tocaba visitar al Real Sporting, tercer clasificáu na tabla y rival xeográficu de les teyeres. Estes llegaben preparaes, pese a la derrota nel últimu alcuentru. L’Uviéu Modernu encabeza la clasificación con muncha solvencia y paez tar un puntu (na tabla dellos más) penriba del restu.

R. Sporting 3 – 2 Xixón F.F.

Real Sporting: Cris, Candy, Carla (Yaiza 78´), Acuña, Bea, Pola, Isa, Ichi, Pañu (Alba 87′), María Yenes (Nere 68′), Irene (Anina 68′)

Xixón F.F.: Vanesa, Maribel (Trevi 68´), Mayra, Ana Simón, LAura (Gema 46′), Tifi, Zara, Aida, Raquel, Lidia, Carla (Elvira 73′)

Goles:
1-0: Pañu 15′
2-0: María Yenes 23′
2-1: Lidia 40′
2-2: Zara 60′
3-2: Ichi 84′

Árbitru: David Muñoz. Amonestó a les llocales Ichi, Cris y Candy. Espulsó por colorada directa a Acuña nel 78.

Incidencies: Partíu apostáu nel Campu númberu 3 de Mareo, sobre verde artificial.

Salíen meyor les llocales, que dominaben l’alcuentru durante la primer media hora. Frutu d’esi dominiu llegaben los goles, dambos tres d’errores na defensa de les brickers.

Con 2-0 nel marcador nun diben baxar los brazos, y pasaben a dominar l’alcuentru. Cuando se llegaba al descansu, Lidia reduciría distancies tres d’una falta na frontal del área.

Na segunda parte siguieron les teyeres buscando el gol. Nel minutu 60, Zara, de penalti, igualana la contienda subiendo l’empate al marcador.

Con empate a dos, les brickers meyor sobre’l prau, paecíen favorites pa llevar los 3 puntos. Más si cabe cuando la llocal Acuña yera espulsada por colorada directa a falta de poco más de 15 minutos.

Sicasí, a falta de 6 minutos, y yá ensin tiempu de reacción, la sportinguista Ichi batía a Vanesa, echando pelos suelos la posibilidá de sumar dalgo en terrenu complicáu.

Agora toca recibir al Victoria, 6 puntos más sumen les gallegues. El Xixón Femenín sigue fuera de la quema, anque sólo 4 puntos per encima. Sumar diba suponer un impactu importante de moral, yá que metería tamién a les rivales nel enguedeyu.